2023.10.05 – Nya tillägg och donationer.

Pilgatans Kulturmarknad 2023 var en succé förra månaden, även om vädret var mindre bra. Sammanlagt 530kr donerades till de sex olika välgörenheterna. Dessa skärmdumpar kommer hädanefter att publiceras på sidan ”Donationer”. Det finns från och med idag en hyperlänk till höger på startsidan, om en klickar på de tre strecken, men äldre donationer har jag ännu inte hunnit publicera där.

Jag står i valet och kvalet om jag kommer att närvara vid Olofsfors Julmarknad i början av December. Det är ganska dyrt, men det vore nog roligt eftersom att det är många som brukar besöka denna marknad. Dock kommer jag nog inte att ta med mig så många spelfigurer, men väl smycken.

Nya licenser denna månad är bland annat AliceFo, från Stuttgart i Tyskland, som har designat bevingade chibi-style miniatyrer. Deras kroppsspråk och ansiktsuttryck berättar en hel historia om ett hov, och relationerna i tronrummet när en charmant skitstövel kommer på friarstråt.

Hermann Hillmann från Amerika, med en bakgrund inom arkitektur, har designat ett modulärt fängelsehålesystem (dungeon) som tillåter spelledaren att designa sina äventyrares resa lite hur hen vill. Det finns en variant i vilken golvet består av ett hex-mönster vilket förenklar regler som till exempel Dungeons and Dragons, och en variant där golvet är som kullersten. Varje modul går att bygga ihop med en annan, och det finns broar, korridorer, rum, skarpa hörn, stängda, och öppna dörrar. Jag kommer att lägga upp dessa produkter på hemsidan över tid, eftersom att var del kräver undersökning och namngivning.

I sin science-fiction release denna månad, har Papsikels släppt en hel drös med Skull Hunters som säkert väl känns igen från de gamla filmerna om rovdjuret. Dessa jägare bär på tunga vapen, och vissa rider till och med på xenomorph-liknande dinosaurier! I sin cyberpunk-release kommer det utomjordiska monster, och japanska trikåhjältar med häftiga hjälmar och heroiska poseringar.

Hex3D har denna månad släppt en häftig spökhaj som jag ser fram emot att försöka tillverka. Lämpligt byggmaterial är på väg med posten i skrivande stund.

Crosslances har också släppt en manlig, och en kvinnlig sorcerer, samt tre stycken välbeväpnade kyrkoanställda!

Ogareg Miniatures från Sverige har släppt en jättehäftig Cthulhu-byst som jag ser fram emot att försöka tillverka och måla. Oggy är verkligen skicklig!

Witchsong Miniatures har även de flera nyheter denna månad, och jag kommer inom kort att lägga upp den helt kolossala ”Cathedral Class Spectre” som enligt utsago står 40 cm hög! Även Colossal Knight Horror kommer att läggas upp; En huvudlös krigare med imponerande stridsmedel. Båda dessa kommer både som figurer och byster.

Lyandra the Spider Queen från Miniatures of Madness kryper även hon fram, ur sin håla där hon snärjer icket ont anande äventyrare. Hon kommer att finnas som byst, mini-diorama, fristående figur, samt i ”nsfw”-variant (Not Safe For Work = I någon mån näck).

Äntligen kommer också fansen till fantasy football från Vorticé Miniatures!

Sist men inte minst, hoppas jag att min egna produkt ”Ouija Bräden” inte passerat obemärkt förbi. Det är jag som gjort layouten på brädena, och den är i stor mån möjlig att skräddarsy vid önskemål.

Jag kommer att göra mitt bästa för att lägga upp allt eftersom, men familjen kommer först 😉

Lämna ett svar