2024.01.02 – Nyheter, m.m.

Gott nytt år. (Sneak-peek bildspel längst ned)

Det blev ingen uppdatering för December 2023, därför att även om Olofsfors Julmarknad var mycket lyckad, så drabbades jag och familjen av covid, en efter en. Orken tröt och julen behövde räddas, men nog om det.

Jag börjar med vad jag tycker är den största nyheten, och den kommer från en ny studio jag samverkar med som kallar sig ”Galactic Armory”. De är en hyfsat nystartad studio som har släppt en massiv(!) samling Clone Trooper-figurer. Jag arbetar med att lägga upp cirka 80 olika figurer där det går att specialanpassa huvuden/hjälmar, men även kroppsposerna. Det finns prydliga uniformer, skadade uniformer/troopers, samt livlösa troopers. Figurerna är uppdelade på officerare, tunga vapen, specialförband, och luftburna soldater.

Astland 3D Studio har tillgängliggjort ”Gothic Stained Windows”, som avbildar allt från skyddsmaskbärande soldater ämnade för skyttegravar, helgonförklarade kejsare, mödrar med maskinbebisar, servo-kranium, och sanguina bevingade genmodifierade jättesoldater.

Andra nyheter är två ytterst spännande kollektioner från Papsikels. En är baserad på den gamla boken, och filmen, Starship Troopers och sneak-peeken ser fantastisk ut! Den andra releasen är ett trauma-team med fältläkare och understöd i sci-fi/cyberpunk tema. Nytt för Papsikels är dessutom att de numera är ”One Page Rules”-compliant; Ett regelsystem som är gratis att ladda ned och använda sig av. Papsikels har redan fyra av fansen uppskattade lag; Skull Hunters, Colonial Space Marines, The Omegas, och Xenos. Fler lag är redan utlovade!

Witchsong Miniatures har släppt en Yeti byst, samt en Yeti-figur. Som vanligt är figuren en bjässe, och den grupp äventyrare som lyckas ta ned den kan förmodligen tillgodogöra sig en rejäl samling kristaller som för tillfället utgör anti-äventyrardelarna på yetin’s vapen.

Miniatures of Madness har släppt Cybel the Satyr. Som vanligt finns det en NSFW-variant, och en påklädd variant. Den kommer att finnas som byst, spelfigur, samt mini-diorama.

En ny licens har säkrats för terrängpjäser från STL-world som inriktat sig mot post-apocalyptisk struktur. Jag försöker i skrivande stund vränga fram goda resultat ur FDM-skrivaren, men fler byggnader läggs upp allt eftersom jag märker att jag kan producera dem. Tills vidare kommer det finnas scatter terräng tillgänglig :).

En ny licens till Golden Thief Studios har säkrats och jag kan glatt presentera The Whiskerians, och Stellar Colossus. Fler figurer hemmahörande till denna Cthulianska, och Gnagiska science-fictionvärld lär komma i framtiden. Figurerna är väldigt detaljerade, och rejäla pjäser.

Ogareg Miniatures har finslipat sina byster av ”Up in Smoke”, samt ”Aadila”.

Lämna ett svar