2024.02.10 – Nya figurer, och licenser.

Hej!

Denna månad finns nyheter från flera håll!

Papsikels har släppt sina februari-modeller i både Science-Fiction genren, och Cyberpunk genren. I den första återfinns flera nya Dropship Trooper-människor, ett par Arachnid Spitters, Omega Melee-fighters, Working Joe Droids, och dessutom några figurer som passar utmärkt till svenska äventyrsspel som Drakar och Demoner, nämligen ankfigurer med fantasytema. Fantasy genren är ny för Papsikels, och något de kommer att utforska mer av framöver. I Cyberpunk-delen återfinns nya modeller som till exempel; Security Programs, Private Military Contractors (Med Exo-Skelett också), och fler Papsinoids. Förutom alla dessa, har Papsikels även skänkt oss arbetsgivare flera Skull Hunter Zombies (1, 2, 3), samt varianter på Jill Valentine, Claire Redfield, Ada Wong, och Leon Kennedy, kända från spel-, och filmserierna Resident Evil / Biohazard.

Galactic Armory har släppt 10 variationer på ARC Clone Troopers (Advanced Reconnaisance Commando), en AAT Tank som heter duga, samt 10 stycken detaljerade variationer på Master Chief – Känd från spelserien HALO.

Ogareg Miniatures har även hen jobbat hårt, och har släppt byster av Guts (Eller Gatts; Stavas olika) från anime-, och mangaserien Berserk, samt en byst av Lotara Sarrin. Lotara är nog känd för de som spelar Warhammer 40k, som den som styr över World Eaters flaggskepp; En otrolig bragd i sig själv, men att hon dessutom respekteras av geneologiskt våldsamma muskelfreaks från framtiden gör henne väldigt speciell.

Witchsong Miniatures har släppt byster och på The Wretched Snowman (byst, figur), Owlbear Nightbeast (byst, figur), och Chainbreaker Djinn (byst, figur). Figurerna är vad som i Dungeons & Dragons kallas “Gargantuan”, men de går naturligtvis att någorlunda ändra i storlek efter behov, och då ändras givetvis priset också eftersom att de inte blir lika tidskrävande, eller materialkrävande. Vidare finns det också stat-sheets till varje figur som går att skriva ut (svart-vit) och få laminerad, om en så vill.

Miniatures of Madness har kommit ut med Ruby the Witch. En fantastisk spelfigur som kanske mest påminner om en fantasy-inspirerad Velma-karaktär (Scooby Doo). Förutom spelfigur finns Ruby även som byst, mini-diorama, och som en smakfull nsfw-version (NSFW = Not Safe For Work = Naket).

Seahorse 3D har släppt fler miniatyrer med Chibi-tema (Chibi är Japansk nomenklatur för ting, och varelser som ser söta ut och ofta besitter annorlunda proportioner). Nu finns även en björn, en alv, ett skelett, en orc, en minotaur, och en ödla för de som så vill bli representerade på spelbordet. Chibi-figurer passar utmärkt också för de som vill introducera yngre förmågor till sällskapsspel.

Annars jobbar jag som mest på att få till presentabla resultat från The Outpost (Kickstarter-länk), där det går att skräddarsy nästan vilken typ av byggnad en vill. Byggnaderna kommer att säljas som med delar både av resin, och PLA. Det kommer även komma LIFESIZED (nästan) figurer, samt 150mm-figurer av Hobbitar, Kobolds, och Skogstomtar (Kickstarter-länk) från Limelight Studios. För de som spelar Call of Cthulhu, och andra balla spel, och som tycker om Lovecraft inspirerade teman så kommer även Moonlite Bayous (Kickstarter-länk) som kommer att erbjuda mänskliga spelfigurer, men även uråldriga monster och kultister. Det kommer även att komma en slags droid-armé som jag tror kan fungera utmärkt som proxy-figurer till 40k. Dessa kallas Keldax Faction (Kickstarter-länk), och jag hoppas att det kommer fler med samma häftiga design!

Lämna ett svar